TIP 1. Zorg altijd dat je haak scherp is!
Zorg er altijd voor dat je haak scherp is. hier vergissen de meeste karpervissers zich in. Maak daarom bij elke sessie een setje nieuwe onderlijnen of ter plekken als je de tijd wilt dooien. Dit is 1 van de oorzaken waardoor jij niet zo veel karpers vangt.
TIP 2. Gebruik verschillende soorten aas
De boilie is 1 van de meeste gebruikte soort aas in de karpervisserij terwijl er toch nog zat andere soorten zijn. Varieer daarom ook met zo veel mogelijk en blijf niet met 1 soort aas vissen. Je kunt bijvoorbeeld; tijgernoten, pellets, aardappel, hondenbrokken en kaas prima toepassen. tevens kun je ook nog dips en flavours op je haakaas doen. Presenteer je aas zo goed mogelijk, je moet de karper zien te verleiden om jouw aas te pakken.
TIP 3. Probeer andere stekken
We weten allemaal waar we de meest beviste stekken van het water kunnen vinden, maar blijven die wel goed? Karpers zijn niet dom, als karpers veel lijnen hebben gevoeld of waar ze door welke reden dan ook een onprettige ervaringen hebben gehad, zullen ze niet veel meer uithalen en laten ze alles wat daar ligt, links liggen. Terwijl je beste vriend er misschien diezelfde week nog een 20 kg vis eruit heeft gehaald. Karpers zullen sneller aas pakken op een lokatie die ze nog wel vertrouwen dan dat ze die "risico zone" in zullen gaan. De meest beviste stekken zijn niet altijd de beste plekken!
TIP 4. Gebruik het weer
Gebruik het weer om je vangsten te verhogen. Door regen komt er meer zuurstof in het water waardoor karpers actiever worden. Zorg er dus altijd voor dat je een parasol bij je hebt. want met regen ga je natuurlijk niet opruimen! De wind zorgt ervoor dat het natuur voedsel zich verplaatst in het water. Kijk daarom waar de wind het water verplaats en gebruik die stek om te vissen. Niet elke water is gevoelig voor de wind. Als je een visplek hebt waar veel waterplanten in zitten of dat goed beschut met bomen is, dan zul je hier minder mee te maken hebben. Waterplanten verplaatsen niet en geven een bron van voedsel, energie, bescherming en beschutting.
TIP 5. Stekken met overhangende bomen
Een van de meest beviste stekken, maar ondanks dat, blijft deze altijd goed. Door de bomen valt er veel natuurlijk voedsel in het water en voelt de karper zich beschut. deze stek is en blijft natuurlijk een aanrader.
TIP 6. Observeren
Als je van plan bent om te gaan vissen op nieuw water, zorg er dan voor dat je het water goed observeerd. kijk naar bewegingen in het water en houd de omgeving in de gaten. Gebruik een polaroid bril om door de schittering heen te kijken en probeer van zo hoog mogelijk op het water te kijken. Zo heb je het minst last van de waterspiegel en zul je nog meer zien!
TIP 7. PVA
PVA is een zakje dat zichzelf oplost in het water. De snelheid van het oplossen heeft te maken met het temperatuur van het water. Deze zakjes kun je gebruiken om je aas goed te presenteren d.m.v. lokvoer. Het voordeel hiervan, is dat je rig nooit meer in een knoop kan raken tijdens de worp, omdat deze opgesloten in het zakje zit. Zodra het zakje de bodem zal raken, spat het uiteen en ligt je aas prima gepresenteerd op de bodem met de door jouw gebruikte lokvoer.
Tip 1. Niet te veel voeren!
Voer niet te veel. In de winter Ofterwel Het voorjaar, zijn de karpers niet energiek en zullen weinig tot niet bewegen. ze hebben daarom ook minder nodig om verzadigd te zijn. Alles wat je extra voert geeft je minder kans op Karper.
Tip 2. Ondiep vissen.
Dit toepassen als het ondanks de kou, toch lekker de zon op het water schittert.
Karpers trekken direct naar het warme water toe en verhoogt dit je kans op het vangen van karper. Het ondiepe water zal als eerste verwarmt worden.